Prigožin odgovorio Putinu: Neću se predati!


24.06.2023 10:02


Snage pod kontrolom Jevgenija Prigožina, šefa privatne vojne kompanije "Vagner", stigle su na 500 kilometara od prestonice Moskve. Vagnerovci sve bliži Moskvi.  



Prigožin odgovorio Putinu

 

Jevgenij Prigožin, šef ruske privatne vojne kompanije "Vagner", u najnovijoj poruci obratio se ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i poručio mu da greši što ga optužuje za izdaju. On je kazao da Vagnerovci nemaju plan da se predaju.

- Rusi ne žele više zemlju u kojoj su korupcija, laži i birokracija - rekao je Prigožin.


Jedan od najviših ruskih vojnih zapovednika, general Sergej Surovikin, pozvao je Vagnerove plaćenike da poštuju volju i naredbu predsednika Putina i vrate se u svoju bazu.

- Zajedno s vama prošli smo težak, naporan put, zajedno smo se borili, rizikovali, gubili, zajedno pobeđivali. Mi smo iste krvi, mi smo ratnici. Pozivam te da prestaneš.

Neprijatelj samo čeka da se naša unutrašnja politička situacija pogorša. Ne smemo ići na ruku neprijatelju u ovom teškom trenutku za zemlju. Pre nego što bude prekasno, moramo nešto preduzeti, moramo poslušati volju i naredbu predsednika kojeg je izabrao narod, a sve probleme rešavaćemo mirnim putem - rekao je između ostalog Surovikin.

Inače, Vagnerovi borci preuzimaju kontrolu nad svim vojnim objektima u ruskom gradu Voronježu, javlja Reuters pozivajući se na ruski sigurnosni izvor. Voronjež se nalazi oko 500 kilometara južno od Moskve.

 



Izvor: Kurir
Foto: Handout / AFP / Profimedia