Glumio pokojnu majku zbog 56.000 funti!


24.07.2023 14:39


Jedan Britanac je završio u zatvoru jer je ukrao 56.000 funti sa očevog bankovnog računa, lažirajući i svoj glas i glas svoje mrtve majke, tokom telefonskih razgovora sa osobljem banke. 



Složena policijska istraga otkrila je da je tokom 14-mesečnog perioda od 2017. i 2018. godine, samo nekoliko meseci nakon što mu je majka umrla, 42-godišnji Danijel Katbert prevario svog ožalošćenog oca za više od 56.000 funti (oko 64.821 evra )

On je zvao telefonom u banku svojih roditelja i predstavljajući se i kao njegov otac i kao njegova majka i tako uzimao novac iz banke. Audio snimci koje je objavila policija Nortemptonšira otkrivaju kako je Katbert lažirao ime svoje mrtve majke u najmanje devet navrata.

Može se čuti kako tačno odgovara na brojna bezbednosna pitanja pre nego što zatraži da se novčana suma prebaci sa računa njegovih roditelja na drugi račun. Katbert je uzeo svu očevu ušteđevinu, uključujući i otpuštanje viškova, a takođe je uzeo nekoliko kredita na svoje ime.

“Ovo je bila zaista odvratna zloupotreba poverenja od strane ovog čoveka koji je lažno predstavljao svog oca, pa čak i svoju pokojnu majku, kako bi ih prevario za više od 56.000 funti“, rekao je narednik Majk Rodžers, iz tima za masovne zločine.

Prema rečima tužioca, otac Danijela Katberta primetio je sumnjivu aktivnost prilikom provere njegovog bankovnog računa i suočio se sa prevarantom zbog toga, ali je bio ubeđen da Danijel nema nikakve veze sa tim. Međutim,ožalošćeno otac će ubrzo saznati da je poverenje svom sinu bila veoma loša odluka.

Godine 2018, građevinska kompanija je pozvala gospodina Katberta da ga obavesti da će izgubiti kuću zbog dugovanja. Očigledno, njegov sin je uzeo nekoliko kredita na svoje ime i nikada se nije potrudio da ih plati ili barem obavesti oca o njima.

Suočen sa ogromnim audio dokazima protiv njega, Danijel Katbert je priznao prevaru lažnim predstavljanjem, a sudija suda u Prestonu ga je nedavno osudio na dve godine zatvora.



Izvor: Zanimljivosti
Foto: Ilustracija