Stara kukavica i manipulator juče podvio rep


25.07.2023 09:51


„Sad se vidi da je Narodni front bio u pravu jer na posljednje tri posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske nismo glasali zajedno sa režimom, a juče smo vidjeli podvijanje repa i veliku defanzivu starog političkog manipulatora Milorada Dodika“, rekla je predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić. 



Ona podsjeća da su prethodna dešavanja bila samo još jedna predstava za narod i obična manipulacija, na šta su iz Narodnog fronta i upozoravali, i dodaje da je Republika Srpska u ovoj priči jedini gubitnik, jer je ostala bez stotina miliona grantova i projektnih sredstava.

„Sve oko čega je Dodik dizao galamu sada je prihvatio, Narodnu skupštinu je po ko zna koji put zloupotrijebio i iskoristio je kao grupu pajaca koji žongliraju kako im on diriguje. Doneseno je nekoliko zakona i zaključaka od kojih, kako je Narodni front već najavljivao, neće biti ništa“, rekla je ona.

Ona kaže da postoje zaključci Narodne skupštine Republike Srpske o nepopunjavanju Ustavnog suda sudijama iz Republike Srpske, te da od toga nema ništa, jer će sud dobiti nove sudije.

„To nas dovodi do druge apsurdne situacije, čemu popunjavanje ako je Narodna skupština usvojila Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda na teritoriji Republike Srpske,“ upitala je Trivićeva i dodala:

„Izgleda da su veliki nacionalni interesi, koji su u stvari Dodikovi interesi, pali u vodu pred činjenicom da se mora riješiti kupovina zgrade za UIO od Dodikovog kuma Radišića.“

Ona je istakla da sve što Dodik radi, radi isključivo za svoj lični interes i interes klike kojom je okružen, te da je Republika Srpska je samo moneta za potkusurivanje.

„Svi oni koji su Dodiku pružali otvorenu podršku u prethodnom periodu moraju biti svjesni činjenice da bi i oni mogli biti pušteni niz vodu prvom prilikom kad Dodik bude trebao spašavati svoju kožu, jer ako se ovako igra Republikom Srpskom i njenim institucijama, onda mu ni bilo koji pojedinac i grupa nisu ni najmanje bitni“, zaključila je Jelena Trivić.



Izvor: BN
Foto: BN