Srbija u Srpsku uložila više od milijardu evra


04.08.2023 06:37


Srbija je na osnovu sporazuma o specijalnim i paralenim vezama, od 2014. godine uložila u Srpsku više od milijardu evra. 



Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je u Srbcu, gde sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem obilazi novoizgradnjeni vrtić "Srbija", izrazio zahvalnost Republici Srbiji i njenom rukovodstvu što osećaju i pomažu Republiku Srpsku.

"Nama je ta podrška važna i zbog materijalnih sredstava i zbog osećaja da pomoć dolazi iz Srbije", rekao je Dodik i naglasio da im je u nekim trenucima važniji osećaj podrške.


Dodik je Vučiću zahvalio na podršci i projektima koje Srbija realizuje u Srpskoj i što će zahvaljujući inicijativi koju je Vučić pokrenuo, u svakoj opštini u RS imati jedan od projekata koji će omogućiti vidljivo prisustvo Srbije.

"Drago mi je što ovde u Srbcu pravimo vrtić i treba da ga završimo. To će biti nešto što će ostati stalno i nešto najbolje što možemo ponuditi deci, vaspitačima i roditeljima. To je nešto iza čega stoje Srbija i Republika Srpska", rekao je Dodik.

Stalno prisustvo Srbije omugućava da smo zajedno, kazao je on i dodao da može da svedoči o ljubavi predsednika Vučića prema Srpskoj i srpskom narodu.

"U svim izazovima i problemima, koji postoje u svakom danu, nije zaboravljena Republika Srpska i to je najveća i najvažnija vest za nas", rekao je Dodik i naglasio da Srbija i RS nastavljaju dalje da rade i grade.

Naglasio je da ima mnogo izazova u kojima stojimo zajedno, ali ćemo ih rešiti.

Srbija je na osnovu sporazuma o specijalnim i paralenim vezama, od 2014. godine uložila u Srpsku više od milijardu evra.



Izvor: Tanjug
Foto: Srna