" />   " />   " />


BN TV, N1, Capital i Buka odgovorili na Dodikove prijetnje


14.08.2023 15:57


Redakcije televizija BN i N1, te portala Capitala i Buke ocjenjuju da je posljednji napad i prijetnje koje je protiv ovih medija iznio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na konferenciji za novinare u subotu u Banjaluci, otvoreni institucionalni poziv za progon i linč novinara. 

 


Etiketirajući ove četiri medijske kuće kao “neprijatelje srpskog naroda” i “rušiteljima Republike Srpske” Milorad Dodik je dao signal desetinama hiljada svojih glasača, sljedbenika, članova SNSD-a, koalicionih partnera, ali i institucijama koje kontroliše da se na bilo koji način obračunaju sa zaposlenim radnicima BN TV, N1, Capitala i Buke.

“Odlučno odbacujemo sve optužbe koje je iznio predsjednik Republike Srpske, a za uvrede i napade razmatramo mogućnost kolektivne tužbe. Pozivamo Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske da pokrene proceduru i fizički zaštiti naše redakcije i medijske radnike, te da se javno izjasni da li postoji zvanična naredba o praćenje naših novinara, odnosno da li smo predmet istrage s obzirom da je predsjednik Republike Srpske rekao da nas prate”, istakle su četiri redakcije u zajedničkom saopštenju.

Kažu da izmišljanje miliona koji su stigli za rušenje Republike Srpske nije vrijedno ni komentarisanja, jer predstavlja klasično skretanje pažnje sa stvarnih problema u zemlji o kojima će ove četiri redakcije, kao i do sada, nastaviti da profesionalno izvještavaju bez obzira na konstantne napade, uvrede, huškanje i stvaranje ambijenta u kojem je poželjno udariti novinara, što prema poslednjoj anketi, smatra ispravnim čak 74 odsto građana Republike Srpske.



Izvor: BN
Foto: Agencije