Bjelica: Podrška institucijama i predsjedniku Dodiku


18.08.2023 08:47


Član Glavnog odbora SDS-a Milovan Bjelica izjavio je da podržava instituciju predsjednika Republike Srpske, a time i Milorada Dodika, kao i sve institucije Srpske i poručio da samo narod može odlučiti ko će štititi interese građana Republike Srpske. Bjelica je podsjetio da je SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske podržao zakone koje je potom predsjednik Republike bio dužan da potpiše, a Službeni glasnik da objavi.

"SDS je osnovao institucije Republike Srpske, gradio ih je u miru, potom u ratu, te poslije rata, samim tim i funkciju predsjednika Republike. Da sam bio na mjestu Lukića isto bih učinio", naveo je Bjelica u izjavi Srni.

Prema njegovim riječima, mora se razlikovati ličnost od funkcije, jer poistovjećivanje vodi u diktaturu i pretpolitičko vrijeme.

Bjelica je upozorio i na, kako je rekao, neformalne grupe koje hoće da vrše povremeno "provjetravanje" na poličkoj sceni smjenjujući političare koji im smetaju, kao što su nekad radili sa funkcionerima SDS-a, i dovodeći njima podobne.

"Ako pojedinci ne priznaju, odnosno smatraju da neko nije njihov predsjednik, to ne znači da može da ne plaća poreze i doprinose i da bude izvan sistema. Samim tim verbalno nepriznavanje ne znači da taj, ukoliko tako misli, nije dao doprinos izgradnji trga, bolnice, škole ili vrtića", rekao je Bjelica osvrćući se na izjave pojedinca iz opozicije koji kažu da ne priznaju predsjednika Republike Milorada Dodika.

On je naglasio da posao politike, odnosno političara jeste da kanališe procese i da stvara okvir za bolji i kvalitetniji život građana.

"Sve što se stvori i izgradi rezultat je usmjeravanja sredstava svih poreskih obveznika u Republici Srpskoj. Treba reći da su neki od projekata pomogli ili realizovali poreski obveznici iz Srbije", napomenuo je Bjelica.

Tužilaštvo BiH podiglo je 11. avgusta optužnicu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloša Lukića zbog neizvršavanje odluka Kristijana Šmita. Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.Izvor: Srna
Foto: Srna