CG: Vjetar odvukao dijete tri kilometra od obale


22.08.2023 16:07


Na Velikoj plaži u Ulcinju spaseno je četvorogodišnje dete koje je jak vetar odvukao tri kilometra od obale, prenose danas crnogorski mediji. 



Plivači su pokušali da doplivaju do ugroženog deteta, ali jake morske struje im u tom trenutku nisu to dozvoljavale, pa se dušek na kojem se nalazilo udaljio od obale približno tri kilometra ka Adi Bojani, prenele su podgoričke Vijesti.

Dežurni spasilac Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL), Edis Sijarić dobio je informaciju da je sa plaže u Ulcinju jak istočni vetar odvukao na pučinu dečaka koji se nalazio na gumenom dušeku.

"Hitnom upotrebom specijalnog spasilačkog skutera UPSUL, spasilac je za samo nekoliko minuta došao do pozicije deteta sa dušekom i evakuisao uz asistenciju još jednog plivača koji je krajnjim snagama uspeo da dopliva. Na sreću roditelja dečak je spasen u poslednjim trenucima, jer je postojala opasnost da uzburkano more prevrne dušek i pitanje je da li bi spasioci imali vremena da reaguju pravovremeno", saopšteno je iz UPSUL-a.

Kako se navodi, akcija spašavanja trajala je 15 minuta od trenutka prijema poziva za spašavanje.

 

 


Izvor: Tanjug
Foto: Vijesti.me/Ilustracija