Dodik prodao narod za kumovu zgradu i fotelju


23.08.2023 14:57


"Umjesto reformi dobili smo kao poklon suprotan interesima Republike Srpske novi sud", kazao je Borenović. 



Lider PDP-a Branislav Borenović kaže da su odluke NSRS neispoštovane jer su se svi u SNSD-u prodali u Sarajevu za "kumovsku" zgradu koju treba da kupi UIO BiH.

"Trojka je dobila nekoliko ispraznih polovnih EU zakona koji su EU samo po naslovu a sadržaj ne ispunjava EU standarde. Jedini koji je izgubio i ponižen je Narodna skupština Republike Srpske, jer je Dodik uz savjet ćutanja odustao od pompezno najavljemog Zakona o ustavnom sudu koji je prvo trebao da bude u parlamentarnoj skupštini", kazao je Borenović na konferenciji za novinare u Banjaluci.


On je dalje naglasio da je "sve palo u vodu, jer je ministarska fotelja u Savjetu ministara bitnija a vjerovatno će biti i drugih stvari za korist vladajućeg režima".

"Naša je obaveza da objavimo javnosti šta se desilo i da nam je bilo zabranjeno da pričamo o Ustavnom sudu u Parlamentu BiH. Dodik je prodao narod za kumovsku zgradu i ministarsku fotelju. Očekujemo da ljudi koji su dali podršku u NSRS za Ustavni sud da se odrede po tom pitanju", kazao je Borenović i naveo da će oni u PDP-u se izjasniti o tome.

U ponedeljak je nova sjednica Paralemntarne skupštine BiH gdje će se, kako je rekao, osnovati novi sud na nivou BiH što govori koliko Dodik ide daleko sa svojom prodajom.

"Umjesto reformi dobili smo kao poklon suprotan interesima Republike Srpske novi sud", kazao je Borenović.

On je postavio i pitanje svima onima koji su prethodnih dana pričali o podršci Miloradu Dodiku.

"Zašto svi ćute, gdje su silni poslanici i patriote sad kad je Dodik prodao interese Repuvlike Srpske i NSRS i zaključke i odluke".



Izvor: BN
Foto: BN