Zaova Gorice Dodik briljirala na intervjuu


25.08.2023 09:01


Slađana Tanasić, zaova Gorice Dodik, briljirala je na konkursu za direktora Republičkog pedagoškog zavoda osvojivši maksimalnih 50 bodova.



Tanasićeva na intervjuu nije imala konkurenciju jer se Vasiljko Škrivan, drugi kandidat koji je ispunio uslove iz javnog konkrusa nije pojavio na intervjuu, potvrdio je za CAPITAL vršilac dužnosti direktor Agencije za državnu upravu Republike Srpske Aleksandar Radeta.

Nju bi Vlada u narednom periodu trebala da imenuje za novu direktoricu Zavoda.

Tanasićeva je, inače, rođena sestra Pavla Ćorovića, supruga Gorice Dodik.

Podsjećamo, Tanasićevoj se nije svidjelo to što je CAPITAL prošle sedmice objavio da je upravo ona jedan od dva kandidata za poziciju direktora, te se oglasila pokušajem demantija u kojem je potvrdila sve naše navode.

Iako je potvrdila sve napisano, smatrala je da ovo nije informacija o kojoj bi trebalo pisati te nas je pokušala optužiti da vršimo opstrukciju rada republičkih organa, kao i da diskreditujemo čitav postupak izbora direktora Pedagoškog zavoda.

Naravno, jasno je da su ove optužbe potpuno neutemeljene.

Podsjećamo, Tanasićeva se našla u centru dešavanja nakon što je njena koleginica Nina Ninković optužena da joj je u decembru prošle godine sipala mravocid-žoharocid u jutarnju kafu.

Slađana Tanasić je pomoćnik direktora Republičkog pedagoškog zavoda, te je Ninkovićevoj bila nadređena, a čime je ova navodno bila nezadovoljna, te se navodno zbog toga odlučila na taj korak.

Presudom Okružnog suda Banjaluka Ninkovićeva je krajem prošlog mjeseca osuđena na dvije godine zatvora za pokušaj ubistva šefice Slađane Tanasić.



Izvor: Capital
Foto: Ilustracija