Vlast uvodi pjesmu o Dodiku u nastavni plan za đake prvake u Srpskoj!


15.09.2023 06:55


-‘Mi prosimo od Boga svijeta našem Dodiku mnogaja ljeta, mnogaja ljeta!’ 



“Na sjednici Vlade razmatrali smo inicijativu neformalne organizacije ‘Savez nezavisnih socijaldemokratskih prosvjetnih radnika’ da se u nastavni plan za đake prvake osnovnih škola u Srpskoj uvrsti dječija pjesma o predsjedniku Miloradu Dodiku, koja je postala takoreći klasik nakon nedavnog izvođenja pred stručnim žirijem sastavljenim od pojedinih nižih i viših crkvenih velikodostojnika: ‘Mi prosimo od Boga svijeta našem Dodiku mnogaja ljeta, mnogaja ljeta!’

Ostalo je još samo da se usaglasimo u vezi spornog glagola ‘prositi’, nakon čega ćemo tu predivnu dječiju pjesmicu uvesti u nastavni plan”, otkrio je izvor blizak Vladi RS koji je insistirao na anonimnosti dok se ne otkloni pomenuta dilema među članovima Vlade.

“Većina članova Vlade cijenila je da nije umjesno koristiti glagol ‘prositi’, jer se on kosi sa uzvišenim vrijednostima koje njegujemo, a pogotovo predsjednik Dodik, da mi ni od koga ništa ne prosimo, nego vrijedno radimo i zato dobro zarađujemo!

Zaključili smo, dakle, da nema potrebe da niko, nikada, nigdje, ni od koga ne prosi bilo šta za predsjednika Dodika, pa ni lično od Gospoda Boga! Jer je i predsjednik Dodik gotovo sve sam postigao svojim trudoljubivim i rodoljubivim radom, a ne prosjačenjem!

A i da ne bi ušli u potencijalno opasnu zamku da mala dječica budu zavedena da pomisle da, jednom kada odrastu, moraju prositi za posao ili namještenje kod predsjednika Dodika ili nekog od nas, dok ih mi lijepo učimo da su kod nas rad i stručnost ispred politike i partijske knjižice!”, objasnio je drugi izvor blizak Vladi RS koji je, takođe, insistirao na anonimnosti.

“Dio članova Vlade predlaže da se, umjesto ‘prosimo’, pjeva ‘molimo’, tvrdeći da će predsjedniku Dodiku u narednom periodu biti itekako potrebno da mu se Bog nađe u pomoći.

Međutim, drugi dio članova Vlade smatra da nema šta tu iko da moli za predsjednika Dodika, već predlažu da djeca pjevaju ‘zahtijevamo od Boga svijeta našem Dodiku mnogaja ljeta’, jer će to onda i sam Bog daleko ozbiljnije shvatiti, baš kao što i ovdje na zemlji mnogi gotovo smrtno ozbiljno shvataju predsjednika kad nešto izričito zahtijeva, čak i kada se on samo zafrkava.

A i pokazalo se da se tako najlakše dolazi do nama nasušnog kompromisa, pri čemu, naravno, ne treba očekivati da predsjednik Dodik poživi dvjesta godina, ali se, recimo, možemo naći na pola: znači, bar nekih sto godina!

U svakom slučaju, saglasni smo da ovom pjesmom treba istaći ne samo neustrašivost i nepokornost predsjednika Dodika, već i snažnu odlučnost naše djece u odbrani predsjednikovog djela koje je svakako već sada besmrtno, ali bi ta besmrtnost, uz pomoć jedne ovakve pjesmice, bila takoreći zacementirana među naraštajima koji dolaze!”, rekao je treći izvor blizak Vladi RS koji je, takođe, insistirao na anonimnosti.

“Istina je i da u samom vrhu SNSD-a postoji izvjestan otpor plemenitoj namjeri da se ova pjesmica uvede u nastavni plan, od koga ne odustaje naša uvažena poslanica Sanja Vulić. ‘Dodik je Bog i tačka. Ostajem pri tome’, odsječno nam je rekla uvažena poslanica, na šta su mnogi aplaudirali.

Zbog toga je Izvršni komitet odlučio da prepusti predsjedniku Dodiku da ubijedi poslanicu Vulić da on nije Bog lično, već da je samo otac nacije, nacionalno blago i ‘Veliki Dodik’ a ne ‘mali Putin’, kako je i sam rekao.

Uostalom, predsjednik Dodik se, pored svih božanskih svojstava koja posjeduje, ponaša krajnje skromno, čvrsto se držeći stare narodne poslovice ‘Bog na nebu, kum na zemlji’, što se može jasno vidjeti po predsjednikovoj izuzetnoj ovozemaljskoj brizi za svoje kumove: kum Dodik je uvijek tu za sve svoje kumove, kad god im gdje šta zaškripi!”, naveo je izvor blizak SNSD-u koji je insistirao na anonimnosti dok Izvršni komitet ne donese svoju konačnu odluku.

Tekst je satiričnog sadržaja.

Autor: Slobodan Durmanović/BN TV



Izvor: BN
Foto: BN