U Federaciji BiH od 1. januara slijedi blokada cijena


19.10.2023 07:19


U Federalnom ministarstvu trgovine u Sarajevu danas je održan sastanak sa predstavnicima Udruženja poslodavaca u FBiH, Uprave za inspekcijske poslove FBiH, Sindikata radnika trgovine i uslužnih djelatnosti BiH i udruženja za zaštitu potrošača na kome je podržano pokretanje akcije u sklopu jačanja društvene odgovornosti pod radnim nazivom 'Zaključana cijena' koja bi preliminarno obuhvatila grupu od 34 artikla. 



Direktor Udruženja poslodavaca u FBiH Mario Nenadić izjavio je nakon sastanka da bi se od 1. januara trebalo krenuti sa akcijom 'Zaključavanja cijena' ne samo za 34, nego i više artikala, te da su razgovarali o modalitetu implementacije i primjeni.

Sastanak je, kako je rekao Nenadić, bio prilika da sa ministrom i ostalim učesnicima razmjene mišljenja o aktuelnim temama i dobar primjer na koji način treba tretirati različita pitanja.

– Mi smo vrlo odgovorno prihvatili aktivnost koja je u toku u vezi ograničavanja marži, dorađujemo je i uključujemo i druge nadležne koji će doprinijeti što boljoj implementaciji te odluke – naveo je Nenadić.

 



Izvor: Fena
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL