BL: Zaplijenjena veća količina droge


06.11.2023 09:10


Policija je tokom akcije kodnog naziva 'Klašnik' zaplijenila veću količinu droge, oružje i municiju.Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka i Uprave za organizovani i teški kriminalitet, u okviru operativne akcije kodnog naziva 'Klašnik', koja je usmjerena na sprečavanje zloupotrebe opojnih droga, 4. novembra 2023. godine, lišili su slobode  i izvršili kriminalističku obradu lica D.K. iz Banjaluke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja oružja ili eksplozivnih materija, falsifikovanje isprave i krađa električne energije ili toplotne energije ili prirodnog gasa i D.V. iz Banjaluke zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krviično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Dodaju da je tokom pretresa na tri lokacije u Banjaluci ukupno pronađeno i oduzeto oko 1.626 grama bijele i žute praškaste materije koja svojim izgledom asocira na amfetamin, puška M24, pištolj nepoznate marke i 88 komada municije različitog kalibra, falsifikovana lična karta, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela.

-Takođe, prilikom pretresa prostorija koje D.K. koristi, utvrđeno je da je navedeni izvršio priključenje na električnu mrežu mimo mjernog mjesta i na taj način neovlašteno trošio i otuđio električnu eneriju- dodali su iz policije.

Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv D.K. i D.V. slijedi podnošenje izvještaja o počinjenim krivičnim djelima Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, a Policijska uprava Banjaluka će u narednom periodu preduzimati operativne aktivnosti u cilju sprečavanja vršenja krvičnih djela i prekršaja iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.Izvor: Srpskainfo
Foto: Ilustracija