" />   " />   " />


Opsadno stanje, učenici naoružani upali u školu


08.11.2023 14:30


Situacija u Hamburgu u Nemačkoj, od jutros je veoma tenzična. 

 


Grad se, naime, suočava sa ozbiljnom bezbednosnom situacijom nakon što su ozbiljne pretnje upućene učitelju u jednoj od škola u tom gradu i to ni manje ni više od učenika.

Prema informacijama, dva učenika su navodno pretila oružjem učitelju unutar učionice, a za jednog od učenika se tvrdi da je naoružan crnim pištoljem.

Nakon što su stigle dojave o incidentu, specijalne policijske jedinice, opremljene automatskim puškama, brzo su reagovale i okružile zgradu škole kako bi sprečile dalje eskalacije situacije. Policajci su trenutno unutar škole i intenzivno tragaju za dvojicom osumnjičenih počinilaca, koji su viđeni u školskoj zgradi.

Kako bi osigurali bezbednost svih prisutnih, u toku je evakuacija učenika iz škole. Ova brza i odgovorna reakcija vlasti ima za cilj zaštititi živote i bezbednost svih prisutnih na školskom terenu.

Detalji oko okolnosti ovog incidenta i motivacije učenika za pretnje nisu trenutno poznati. Policija će sprovesti temeljan očevid kako bi utvrdila šta se tačno dogodilo i da li je oružje koje je spomenuto u pretnjama prisutno u školi.

 

 


Izvor: Kurir
Foto: EPA/FILIP SINGER