'Definitivno, Dodik i Šmit su se sastali i postigli dogovor!'


16.11.2023 08:37


'Sad je definitivno, Šmit i Dodik su održali sastanak, koji je prerastao u druženje i postigli su dogovor', tvrdi potpredsjednik PDP Igor Crnadak. Kaže da su predsjednik Srpske, Milorad Dodik i nepriznati i nelegitimni visoki predstavnik, Kristijan Šmit, postigli čvrst, konkretan dogovor, sa jasnim zaduženjima i preuzetim obavezama.

– Realizacija dogovora je već započela. Sačekaćemo još do sutra. Ako Dodik ne informiše javnost o tome, objavljujem najvažnije elemente dogovora Šmit-Dodik sutra u 15.30 – objavio je Crnadak na Fejsbuku.


Podsjećamo, u javnosti se već danima šuška o susretu Dodika i Šmita u Laktašima. Lider PDP, Branislav Borenović, pozvao je Dodika da kaže da li je nazdravljao sa Šmitom u 'bakinačkim kafanama'.

Međutim, Dodik tvrdi da se radi o prežvakanim starim lažima.

– To je bilo 2010. godine. Bio sam predsjednik Republike. Tražili su iz EU da se uvedu reforme koje bi mogle da koštaju našu poljoprivrednu proizvodnju preko 300 miliona na godišnjem nivou.

Pošto za to nismo dali saglasnost, iz njemačke Savezne vlade su tražili da se sastanem sa ministrom za poljoprivredu. Tada sam se sastao sa legalnim ministrom njemačke Savezne vlade za poljoprivredu koji se zvao Kristijan Šmit.

To nema nikakve veze sa njegovim imenovanjem vezano za ovu lažnu funkciju – rekao je Dodik gostujući na jednoj TV.Izvor: Srpskainfo
Foto: Srpskainfo