U Brisel jedni vladinim avionom, drugi jeftinim letom...


11.06.2022 08:04


Kako saznajemo iz briselskih krugova, već je poznato da na sastanak u Brisel stiže Milorad Dodik u čijoj pratnji su Petar Đokić, Nenad Stevandić i Nenad Nešić. Borenović već u Briselu, a za Šarovića još nije poznato da li stiže... 



U nedelju će u Briselu biti održan sastanak lidera stranaka koji imaju poslanike u Parlamentu BiH sa predsjednikom Evropskog vijeća Šarlom Mišelom.

Iz Republike Srpske poziv su dobili Milorad Dodik (SNSD), Mirko Šarović (SDS), Branislav Borenović (PDP) Nenad Nešić (DNS), Petar Đokić (SP).

Iako nije jasno po kojem kriteriju, u Brisel će putovati i Nenad Stevandić, čija stranka koju vodi u Republici Srpskoj nije parlamentarna na nivou BiH.

Stevandić jeste poslanik u Parlamentu BiH, ali je mandat (kompenzacioni, dobio na listi SNSD-a.

Kako saznajemo iz briselskih krugova, već je poznato da na sastanak u Brisel stiže Milorad Dodik u čijoj pratnji su Petar Đokić, Nenad Stevandić i Nenad Nešić.

U Dodikovom društvu u vladinom avionu biće Đokić, Stevandić i Nešić, prema najavama u briselskim krugovima.

Oni će, kako saznajemo, avionom Vlade Republike Srpske poletiti u nedelju ujutro sa banjalučkog aerodroma.

Iako je i zadnjih dana uputio oštre riječi i optužbe opozicionim liderima Šaroviću i Borenoviću nazivajući ih "izdajnicima" i "kugom"..., Dodik je i njima ponudio da zajedno putuju avionom Vlade Republike Srpske, koji on koristi kao član Predsjedništva BiH, ali i kao, u ovom slučaju, lider stranke što je čista zloupotreba javnih resursa Republike Srpske.

Dodikov poziv odbio je Branislav Borenović, lider PDP-a, On je u petak otputovao letom aviokompanije "Ryanair" sa banjalučkog aerodroma Mahovljani, što pokazuje i fotografija, koju je dospjela u našu redakciju.

 

Borenović je uslikan kako stoji u redu kao i ostali putnici. Čekirao je kartu, koja košta oko 40 evra i zajedno sa ostalim putnicima otputovao za Brisel sa banjalučkog aerodroma.

Za lidera SDS Mirka Šarovića nije poznato da li i kako ide u Brisel na sastanak sa evropskim zvaničnicima.

U Briselu lideri stranaka zastupljenih u Parlamentu BiH treba da potpišu izjavu kojom će se obavezati o evropskom putu BiH, da neće biti blokada u radu državnih organa, ali i u implementaciji izbornih rezultata...

Takođe, bh. lideri, srpski, bošnjački i hrvatski, izjavom će se obavezati da osuđuju agresiju Rusije na Ukrajinu i da će poštovati sve izjave o uvedenim sankcijama protiv ruske države, ruskih zvaničnika, kompanija... koje proizilaze iz šest usvojenih paketa sankcija EU.

Podsjetimo da se BiH ranije pridružila EU o uvedenim sankcijama Ruskoj Federaciji.

 



Izvor: BN
Foto: Arhiva