Dodik ne priznaje Ustavni sud BiH, a podnio apelaciju?!


28.02.2024 14:58


'Kako je moguće da baš predsjednik SNSD-a podnosi apelaciju Ustavnom sudu BiH, sudu protiv koga je NSRS usvojila Zakon da ne poštuje njegove odluke', upitao je Igor Crnadak, šef Kluba poslanika PDP-a u NSRS. 



On je podsjetio da se navršava osam mjeseci od usvajanja Zakona o neprovođenju odluka Ustavnog suda BiH, u Narodnoj skupštini Republike Srpske 28. juna prošle godine i da je to još jedna prevara SNSD-a, jer još nijedna odluka Ustavnog suda BiH nije odbijena od strane sudova ili bilo koje druge institucije u Republici Srpskoj, a strane sudije se i dalje nalaze u Ustavnom sudu.


Crnadak je stigao pred Palatu predsjednika Republike Srpske, kako bi podsjetio na, kako je rekao, jednu u nizu obmana vladajućeg SNSD-a.

Iz PDP su još ranije najavili da će svaki 28. u mjesecu biti, kako su naveli, Dan SNSD-ovih obmana i prevara.

Crnadak je prokomentarisao i spoljnu politiku Republike Srpske s porukom da niko nema ništa protiv putovanja po Rusiji i Bjelorusiji, ali je upitao i zašto nijedna delegacija nije otišla u Rim, Berlin, Njujork, s obzirom da se u martu očekuje odgovor Evropske unije i da li će BiH dobiti datum pregovora.


 


Izvor: BN
Foto: BN