Najavljeno poskupljenje struje ima za cilj pljačku ERS-a radi finansiranja SNSD kampanje!


01.03.2024 13:33


„Najavljeno poskupljenje struje koje je došlo iz Elektroprivrede Srpske, a nakon oduke Ustavnog suda da tarife za obračun električne energije koje se primjenjuju od decembra 2022. godine nisu u skladu sa Ustavom Srpske, ima za cilj samo pljačku tog preduzeća radi finansiranja kampanje SNSD-a, rekao je predsjednik Liste Za pravdu i red Nebojša Vukanović na konferencije za medije u Trebinju. 



Vukanović je istakao da su razlog za poskupljenje, kako je rekao, višemilionsko mafijaški ugovori koje ERS sklapa, a koji su potpisani radi izvlačenja para iz Elektroprivrede Srpske.

„Jedan od tih sramnih ugovora je sramni, kriminalni i mafijaški ugovor koji je Luka Petrović postpisao sa firmom „Termograding“ kojim treba da daju 69 miliona KM za nekakve X zrake koji će obogaćivati ugalj, bez PDV-a. To je preko 80 miliona KM samo za jedan ugovor koji služi za izvlačenje novca.

Početna cijena bila je 15 miliona KM. Pitajte Luku Petrovića ko se ugradio za 65 miliona KM i gdje taj novac ide? To je razlog za poskupljenje struje, kao i desetine drugih ugovora“, rekao je Vukanović.

On je dodao da je odluka iz decembra 2022. samo jedna u nizu zloupotreba koja je dokazana i da su sramne tvrdnje rukovodstva ERS-a da će zbog apelacije odnosno odluke Ustavnog suda struja poskupjeti za sve kategorije.

„Regulatorna komisija za energetiku treba da poništi odluku o ukidanju ljetnje tarife i ukine blok tarife, te da vrati cijene struje na nivo od prije decembra 2022. godine. Takvim odlukama ne smiju da budu kažnjene višečlane porodice koje troše više struje“, poručio je Vukanović.



Izvor: BN
Foto: BN