'Predstojeći mjeseci odlučujući za srpski narod!'


18.03.2024 07:41


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, na komemorativnoj akademiji povodom obeležavanja Dana sećanja na Pogrom na KiM 17. marta 2004, da će predstojeći meseci biti od odlučujućeg značaja za srpski narod i u političkom smislu, verovatno najteži meseci u poslednjih 20 godina. 



Istakao je da su predstojeći meseci od odlučujućeg značaja za srpski narod i da će o tome nešto više govoriti za samo sedam dana.

"I to ne samo u Srbiji, već u celom regionu. Predstojeći meseci će u ekonomskom smislu biti odlični i doneti mnogo blagodeti našem narodu. U političkom smislu, verovatno najteži meseci u poslednjih 20 godina. Ali ono što hoću da učinim večeras, to je da pred svima vama se poklonim senima naših junaka, koji su pali čuvajući svoje kuće, čuvajući svoje ognjišta na KiM i da im kažem da nisu uzalud pali, da ćemo znati da čuvamo sve ono što su učinili za svoju otadžbinu i da nikada nećemo dozvoliti da srpsko ime i prezime bude zgaženo", naglasio je Vučić.

Kazao je da je jedan veliki pesnik moleći se za KiM rekao - kradu mi pamćenje, skraćuju mi prošlost, otimaju vekove, haraju azbuku, čekićaju grobove, izdiru temelj i razmeću kolevke.

"A ja, dovoljno sam dugo predsednik Republike, uskoro ću biti najduže u istoriji predsednik Srbije. Sa drugim funkcijama, ubedljivo najduže. Valjda te godine znače i neko iskustvo", rekao je Vučić u govoru u Narodnom pozorištu.

Kaže da su sve ovo vreme pokušavali da ga plaše i zastraše.

"Dok su pokušavali da kroz trikove iznose ucene, pokušavali da mi objasne kako ću loše da prođem, ako ne budem slušao i služio onima koji su najmoćniji. Hoću samo da kažem - vi svoj posao radite, a ja ću svoj. A moj posao je da kažem da sam dao sve od sebe, da se borim za naš narod na KiM zajedno sa mnogo časnih i divnih ljudi, u vladi i na svim drugim mestima i da smo uvek radili u najboljoj veri za naš narod", naveo je Vučić.

Zapitao je da li je to uvek bilo uspešno - pa nije.

"Kad ste toliko usamljeni, gotovo sami. Gotovo sami. Imate ljude, imate prijatelje koji ne mogu mnogo da vam pomognu u ovakvoj situaciji. I tako sami uspevali smo luču slobode i samobitnosti našeg naroda na KiM da sačuvamo. Uspevaćemo i u buduće", poručio je Vučić.

Neka živi Srbija, neka živi Kosovo i Metohija i naš narod na KiM, poručio je Vučić na kraju svog obraćanja.



Izvor: Tanjug
Foto: Tanjug