Tajni sastojak uz lukovinu i imaćete najljepša vaskršnja jaja


02.05.2024 07:26


Bojenje jaja u lukovini je stari i provjereni način za prirodno dobijanje prelijepe nijanse, ali sada postoji novi trik koji će učiniti da boja bude čarobna. U lukovinu dodajte još samo jednu namirnicu – ako želite unikatnu nijansu, onda je ovaj trik baš za vas.Za ovu tehniku farbanja jaja za Uskrs potrebna vam je lukovina od crvenog luka, sirće, ali i jedan specijalan sastojak – avokado.

Za bojenje jaja ovom tehnikom biće vam potrebna lukovina od 6 glavica crvenog luka i dva avokada. Lukovinu izdvojite i stavite u dva litra vode. Avokado očistite i koru isjeckajte na sitno, pa koru pomiješajte sa vodom i lukovinom, prenosi b92.

Dodajte u vodu dvije kašike sirćeta i stavite je na vatru. Dok voda ne proključa, jaja možete ukrasiti travkama na tradicionalan način. Pokvasite jaje, na njega "prilijepite" travku ili cvijet, pa ubacite u čarapu ili gazu.

Kada voda proključa, sklonite sa vatre, pa pažljivo ubacite u nju jaja da se skuvaju. Nakon 20-ak minuta, sklonite sa vatre i ostavite da se voda s jajima ohladi. Nakon toga izvadite jaja pažljivo i uživajte u predivnim šarama.Izvor: B92
Foto: Pixabay/Ilustracija