DEMOS izbačen iz vlasti, pukla koalicija sa SNSD u Palama


21.06.2024 06:47


SNSD i DEMOS u Skupštini opštine Pale više nisu koalicioni partneri. Raspad koalicije doveo je do prvih smjena. 



Načelnik Boško Jugović razriješio je dužnosti svog zamjenika Srđana Butuliju i njegovu stranačku koleginicu Goricu Rajić načelnika Odjeljenja za opštu upravu.

Razlog za to je nedavno predstavljanje kandidata Demosa za načelnika opštine Pale.


"Izbacivanje kandidature od strane Demosa podrazumjeva da nije ni prirodno da zamjenik načelnika pripada toj opciji", kaže Jugović.

Dodaje da su to stvari koje i predstavnici Demosa razumiju i nema potrebe sad da se pravi bauk od toga, apsolutno jedna normalna politička situacija, kaže on.

 

Međutim ono što je za načelnika normalno nije u skladu sa Zakonom, navode predstavnici Demosa

"Načelnik u svom predlaganju smjene zamjenika načelnika i jednog načelnika odjeljenja je rekao da je to u skladu sa zakonom, mi smo postavili pitanje na osnovu koje tačke zakona, iako znamo da je samo u slučaju kršenja zakona moglo doći do smjene.

Zamislite apsurdne situacije da se tri mjeseca pred izbore rade ovakve stvari", ističe Igor Tošić odbornik Demosa u SO Pale.

Odbornik SDS- u SO Pale Dušan Gazivoda poručuje da ne shvataju odnos SNSD koji predstavlja totalitarni režim.

Očigledno da niko ne smije imati drugačije mišljenje od njih, tako da je sad uslijedila odmazda prema kadrovima Demosa.

A odmazda prema dojučerašnjim koalicionim partnerima mogla bi biti nastavljena i u narednom periodu.

Na pitanje da li će biti smijenjeni direktori preduzeća koje je imenovala skupštinska većina predvođena SNSD-om Jugović odgovara.

 

-To će biti odluka svih nas, skupština opštine je ta koja odlučuje. Biće smijenjeni oni koji nisu dobro poslovali, ne samo DEMOS-ovi direktori, nego i SNSD-ovi, navodi Jugović.

Ako je suditi prema Jugovićevoj izjavi, direktori Demosa u Palama bi mogli ostati bez fotelja, jer na skupštinskom zasjedanju nisu usvojeni izvještaji o radu Gradske toplane, te Vodovoda i kanalizacije, preduzeća na čijem su čelu kadrovi Demosa.

Zanimljivo je da su usvojeni izvještaji o radu dva preduzeća i dvije ustanove, kojim je iz budžeta opštine dodijeljeno 4 miliona maraka, a kojima rukovode upravo kadrovi SNSD-a.



Izvor: BN
Foto: BN