'Igora je otac uspio uvući u sve te afere, on iz sjene kontroliše sve tokove novca'


21.06.2024 07:22


Narodni poslanik Nebojša Vukanović gostujući u emisiji Dnevnik D, rekao je da su američke sankcije "ogolile kako Milorad i Igor Dodik kontrolišu sve te firme koje su dobile stotine miliona maraka poslova". 



„Vezano sa posao digitalizacije vrijednog 21 milion KM - Edin Forto bi trebao da izađe u javnost i kaže da li sam ga ja upozoravao prije nego što je da posao Siriusu. Sve što se događa danas, upozoravao sam prije pola godine“, pojasnio je Vukanović.

Upitan hoće li doći u pitanje digitalizacija u BiH i fiskalizacija u Republici Srpskoj naglasio je:

„Ne znam kako firme koje nemaju račun i kojima radnici neće moći primiti platu da rade bilo kakav posao“.

Dalje navodi da je 'Dodik svu svoju porodicu uključio u taj biznis, a najviše štete je napravio svojoj porodici'.

„Republika Srpska nema dovoljno prihoda, a njima da date trezor Švajcarske ili UN-a, oni bi ga spržili. Igor Dodik je neformalni ministar finansija i prvi čovjek vladajuće stranke. Oni žele da uređuju svaku poru ovog društva i uvijek se sakrivaju iza nekakvog srpstva“, kazao je on.

O Igoru Dodiku dalje kaže:

„Otac ga je uspio uvući u sve te korupcionaške afere, on iz sjene kontroliše sve tokove, prije svega novca. Njih ima i u sky aplikacijama oko šverca narkotika.

Mi postajemo mafijaška država. Igor Dodik je tako duboko zaglibio u sve to, ali kad tata ode čitav sistem će se urušiti, i ta stranka će nestati nakon godinu dana“ zaključio je Vukanović.



Izvor: Agencije
Foto: Screenshot