Dačić odbio Vučića da bi nasamo bio sa Dodikom


04.05.2022 05:39


Ivica Dačić, predsednik SPS, nije prihvatio ponudu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se zajedno vrate iz Donje Gradine u Beograd, saznaje “Blic”.Izvor “Blica” kaže da je Dačić produžio posetu uprkos mogućnosti da se sa Vučićem u Beograd vrati helikopterom, što je mnogo komfornija i brža opcija.

⁃ Vučić je ponudio Dačiću da se zajedno vrate sa obeležavanja Dana sećanja na žrtve ustaškog zločina, ali je ovaj to odbio. Ostao je da se nasamo vidi s Miloradom Dodikom - kaže izvor “Blica”.

Posle aprilskih izbora, naprednjacima i socijalistima predstoje pregovori oko formiranja nove vlasti i na republičkom i na beogradskom nivou. Dok se za Beograd uveliko pominju novi izbori za 6 do 9 meseci, u republičkom parlamentu je situacija mnogo jasnija.

Ipak, formiranje nove Vlade će zavisiti i od geopolitičke situacije u vezi sa ruskom agresijom na Ukrajinu i pritiscima da se Beograd pridruži sankcijama Moskvi.

SPS i Dodik važe za simpatizere Rusije, a ostaje da se vidi da li je ovaj njihov susret još jedan pokazatelj da je budućnost koalicije naprednjaka i socijalista pod znakom pitanja, ili je Dačić imao neka druga posla sa Dodikom.Dačić: Nije mi odgovaralo helikopteromIvica Dačić kaže za “Blic” da se nije vratio sa Vučićem jer je imao svoj program i jer je išao u Kozarsku Dubicu posle skupa.

⁃ Predsednik Vučić mi je ponudio da idemo zajedno helikopterom, ali meni nije odgovaralo, jer je bio dogovor da obiđemo Kozarsku Dubicu i tamošnju bolnicu. Zato smo išli odvojeno, kolima. Predsednik Vučić se odmah vraćao, a ja sam ostao ceo dan - kaže Dačić za “Blic”.Izvor: Blic
Foto: Milorad Dodik i Ivica Dačić