Pevali smo 3 dana bez dinara, seljaci nam pretili motkama!


25.07.2022 08:28


Pevačica Maja Marijana otkrila je neprijatne situacije sa nastupa, kao i priču o Saši i Dejanu Matiću. Maja Marijana o jednoj svadbi: Pevali smo 3 dana bez dinara seljaci nam pretili motkama!Ona je jednom prilikom ispričala da nikada neće zaboraviti svadbu gde je pevalo nekoliko poznatih pevača, a da niko nije bio plaćen.
Maja Marijana


- Nikada neću zaboraviti jednu svadbu, pevalo je više poznatih pevača tri dana bez prestanka i na kraju nas niko nije platio. Morali smo da pevamo non-stop, samo kao malo nešto spavanja, pet, šest, možda sedam sati... Bakšiš?! Kakav bakšiš?! To je bilo baš davno, pre 29,30 godina, gomila ružnih stvari se tu izdešavala, honorar nismo ni dobili, tri dana smo pevali za džabe. Mlada i mladoženja su pobegli iz sela, preko neke njive valjda. Svi smo ostali bez honorara, muzičari i pevači, desetoro ili dvanaestoro, pobegli su ljudi - opisala je jednu od najgorih tezgi koje pamti, ali nije želela da otkriva ni koje selo je u pitanju, ni ko su kolege koje su izvisile za honorar zajedno s njom:
Maja Marijana
foto: Ana Paunković

- A najgore, naopak neki narod u tom selu, u Srbiji je, ali neću da kažem koje je... Mene je i konobar pod tom šatrom polio vrelom kafom, odjednom, imala sam utisak kao da je namerno izvrnuo tacnu s kafom sve po meni, ono me peče, ja kažem: "Šta radiš to?" i neki matori deda isto tu pod šatrom gde god ja sednem, on stane i gurne me...

Moje kolege će se same prepoznati kad pročitaju, ne bih u njihovo ime da govorim. Baš su poznati muzičari bili tu i mi se dogovorimo da završimo tu svadbu da krenemo napokon kad smo shvatili da smo izrađeni, seljaci se skupe tu s motkama i kao - ko je nama dozvolio da se pakujemo, ja sam bila s tatom jer sam još išla u srednju školu, pa me otac vozio na nastupe, izbušili su nam gume i mom tati isto, nikad to neću zaboraviti. Muzičari su bili veoma poznati, oni koji to budu pročitali, setiće se, ali ne bih da otkrivam o kome se radilo.


Pevačica je 2021. godine iznela da nikada nije imala nepristojnu ponudu, te da su se muškarci plašili da joj priđu.

- Nepristojne ponude nisam imala nikad, ja zauzmem stav i gard, a nisam nikada ni išla nigde sama. Imala sam zaštitu. Sa mužem ili svojim bendom. Dođem, odradim posao i nazad. Nemaju ni hrabrosti, namrštim se i ćao. Dešavalo se i kasnije, kad sam postala poznata pevačica, da gazda pobegne, ne plati. To mi se desilo u Rijeci. Četiri igračice i tri muzičara. Nema gazde, pobegao. Zoveš ga, ne javlja se. Dešavalo se nekoliko puta da gazda pobegne. Jednostavno, neće da plati. Ne samo meni, to se mnogima dešavalo.


Mnogi ne znaju da je Maja Marijana, na neki način, otkrila braću Sašu i Dejana Matića iako je ona preteranoskromna da bi se time pohvalila. Ipak, priznaje da su se prvi put u nekoj emisiji pojavili upravo s njom.- Ne želim da sebi pripisujem nikakve zasluge, da nisam ja, neko drugi bi se našao umesto mene jer su njih dvojica zaista giga mega i samo njihov kvalitet je presudan za njihov uspeh. Krstili su moju mlađu ćerku, znaju oni koliko ja njih volim i njihovi roditelji su divni ljudi. Oni dugo traju i dok se god budu bavili ovim poslom, trajaće. Saša je pevao u jednom klubu i već je kao anoniman imao svoju publiku i ekipu. Nisam ni znala da ima brata. Nisam ja otkrila Sašu, on se probio sam svojim trudom i kvalitetom. Jednom je pratio Anu Bekutu u emisiji "A što ne bi moglo", a braća Matić su se prvi put pojavila sa mnom, da. Otac moje ćerke se družio s njima, moj drugi muž, Miličin tata, družio se s njima i tako je to ispalo, kad se s nekim družiš, viđaš, posećuješ, kad su me pozvali s televizije Pink, tad je ta emisija "A što ne bi moglo" bila na Pinku, njih dvojica, Saša i Dejan, pojavila su se sa mnom, pevala sam Cecinu pesmu "Votka s utehom" i tu su bili ti prateći muški vokali.Izvor: Kurir/Telegraf
Foto: Maja Marijana