Poginuo njemački milioner, supruga i dvoje djece


24.10.2022 10:21


Nemački preduzetnik i milioner Rajner Šaler i njegova porodica bili su u avionu koji se srušio u Karipsko more blizu Kostarike, saopštila je vlada.



Izvor u kostarikanskom ministarstvu javne bezbednosti potvrdio je za AFP da su Šaler (53) i pet osoba na popisu putnika aviona.

Raijner Šaler je osnivač i predsednik nemačke firme RSG-Group koja upravlja teretanama McFit.

Nemački dnevnik Bild piše da je putovao sa suprugom, s njihovo dvoje dece i s još jednim muškarcem.

Među putnicima aviona su i 44-godišnjakinja, 40-godišnjak i dvoje maloletnika nemačkih državljana, te 66-godišnji pilot, Švajcarac, navodi se u izveštaju.

Tela odrasle osobe i maloletnika koji još nisu identifikovani, pronađena su u subotu u moru. Pronađeni su i neki predmeti, među njima putne torbe, kao i deo trupa aviona. Prevezeni su u Limon, u istoimenoj pokrajini.

Iz te luke, oko 160 km udaljene od glavnog grada San Hozea, isplovila su u nedelju ujutro dva broda obalske straže kako bi nastavila potragu.

Avion na privatnom letu poleteo je iz Meksika i izgubio vezu s kontrolnim tornjem u Kostariki oko 18 sati u petak blizu Limona, gde je trebalo da sleti.

Lanac niskotarifnih teretana McFit koji je osnovao Šaler, najveći je u Evropi (165 dvorana u Nemačkoj i više od 250 u ostatku Evrope).

Ime Rajnere Šalera se spominjalo u vestima o nesreći na festivalu elektronske muzike Love Parade 2010. u kojoj je poginula 21 osoba, a 500 je povređeno u stampedu u betonskom putničkom tunelu, gde se održavao događaj. Rajner Šaler je preuzeo "moralnu odgovornost" za nesreću.




Izvor: Kurir
Foto: EPA Felipe Trueba