Ovo je najluksuzniji javni toalet


27.10.2022 11:30


Novi javni toalet nalazi se na šestom spratu tržnog centra Deji Plaza u okrugu Ksuanvu u Kini.



Novi javni toalet dočekuje svoje korisnike u neobično dizajniranom prostoru sa puno biljaka i prostorom za odmor. Dizajnoirala ga je kompanija „H-Living" iz Šangaja.


„Projekat smo osmislili u nadi da ćemo odati počast sve udaljenijem proleću, pod trenutnom ekološkom krizom", rekao je Li Sjang, vodeći dizajner i osnivač kompanije.

Crpeći inspiraciju iz prirode, Li je pretvorio cveće, biljke i insekte u apstraktne oblike koji ukrašavaju unutrašnjost toaleta

Forme koje potsećaju na prolećnu baštu,cveće, biljke, insekti našli su se kao podni dizajn hodnika toaleta nazvanim „Sala sa iskustvom".

Crno-beli oblici podsećaju na krila leptira, plafon je pozlaćen detaljima koji podsećaju na pčele, a belo cveće "izvire" iz fontane u centru sale.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Li Xiang | X+LIVING (@xlivingart)


Dizajner je koristio upadljive zelene tapete, koje su prekrivene zlatnim premazom.

Bogate palme i tropske biljke izranjaju iz zidova, dok se rasvetna tela inspirisana cvetovima obavijaju oko zidova poput puzavica.

Gostima je na raspolaganju i dnevna soba sa plišanim sofama, koje izgledaju kao buket rascvetalog cveća.

Automatska vrata i zeleni mermerni lavaboi inspirisani baštenskim fontanama smešteni su u blizini dela koji je namenjen deci i medicinskom osoblju.



Izvor: RTS
Foto: https://www.instagram.com/xlivingart/