Ukrao skoro 200000 čokoladnih jaja!


17.02.2023 12:33


Jedan Britanac je osuđen jer je ukrao skoro 200.000 čokoladnih jaja, vrednih oko 40.000 funti (45.062 evra), u nečemu što je britanska policija nazvala “krađom jaja”. 



Džobi Pul (32) priznao je u utorak na sudu krivicu za nanošenje štete i krađe, saopštila je policija Zapadne Mersije.

Gotovo 200.000 čoko jaja Cadbury Creme Eggs – kultnog britanskog čokoladnog jajeta sa belim i žutim mekim fondan ispunjenim sadržajem – ukradeno je u subotu iz radne jedinice u Staford Parku u Telfordu, u zapadnoj Engleskoj, prema izveštaju policije.

Čokolade su pronađene kada je Pula u subotu 11. februara, zaustavila policija na autoputu , saopštile su snage.

Prekršajnom sudu u Kiderminsteru je u utorak rečeno da je Pul koristio metalnu brusilicu da provali u industrijsku radnu jedinicu, pre nego što je pobegao sa ukradenom čokoladom izveštava CNN edition
Tužilac Oven Bil je rekao: “Ovo očigledno nije bilo uvreda u trenutku, ako mogu tako da se izrazim, jer je poneo sa sobom brusilicu i morao je da zna da su čokoladna jaja bila tamo na tom mestu. To je očigledno je veoma dobro planiranje.”

Pulov advokat Džon Mekmilan rekao je sudu: “Zaustavio je vozilo kada je shvatio da ga prate. Shvatio je da je utakmica završena – shvatio je da je policija iza njega i povukao se kada je to bilo bezbedno.”

Mekmilan je dodao: “Nije pružao nikakav otpor i tada je uhapšen.

U nizu tvitova nakon Pulovog hapšenja, policija Zapadne Mersije je rekla:


“Policija Zapadne Mersije je pomogla da se sačuva Uskrs za ljubitelje krem jaja nakon što je skoro 200.000 čokoladnih poslastica ukradeno iz jedinice u Staford Parku u Telfordu.Zajedno sa krem jajima ukradene su i brojne druge vrste čokolade!”

Pulu je određen pritvor uoči izricanja presude sledećeg meseca.



Izvor: Zanimljivosti
Foto: Ilustracija