Vidović tvrdi da je Republika Srpska likvidna


29.03.2023 11:58


Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović izjavila je da je Srpska, uprkos inflaciji i svim problemima prisutnim na globalnom svjetskom tržištu u kojima nijedna zemlja ne posluje normalno, uspjela zadržati likvidnost budžeta i isplatiti sve svoje obaveze.Ona je rekla da će se to tako nastaviti i do kraja godine, podsjetivši da je republiči budžet usvojen na vrijeme.

"Usvojili smo i program javnih investicija koje za naredne tri godine iznose 1,8 milijardi KM, od čega će se jedan dio realizovati u ovoj godini. Značajne su nam investicije iz budžeta. U prošloj godini je to bilo 250 miliona, a to su projekti koji se i danas završavaju", navela je Vidovićeva u intervjuu Srni povodom 100 dana rada Vlade.

Vidovićeva je istakla da su u Republici Srpskoj krenule vrlo značajne investicije, od kojih su neke započete, a neke će početi da se realizjuju u vrlo kratkom vremenu.

Podsjetila da je minimalna plata povećana na 700 KM, ističući da je u ovoj godini potrebno definitivno riješiti pitanje minimalne plate, to jeste, da se utvrdi minimalna plata po granama djelatnosti.Izvor: BN/Srna
Foto: Srna