PDP pita: Šta je sa zakonima o Ustavnom sudu i o neprovođenju odluka tog suda?


26.07.2023 11:18


Prošla su dva dana, a niko iz SNSD nije objasnio zašto su pogazili Narodnu skupštinu Republike Srpske i zašto je Dodik na sastanku BH koalicije obećao da odustaje od Zakona o neprovođenju odluka Ustavnog suda BiH, iako je već stupio na snagu. 



Rekao je ovo šef Кluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Crnadak.

Crnadak ističe da smo čuli samo novu „mudrost“ Željke Cvijanović, da su "reforma Ustavnog suda i njegovo popunjavanje uslovljeni procesi" i nepovezana lutanja Snježane Novaković Bursać, ali niko iz SNSD nije odgovorio na četiri pitanja:

1. Da li Zakon o neprovođenju odluka Ustavnog suda BiH i dalje važi?

2. Zašto je SNSD prekršio zaključak NSRS da neće biti drugih odluka na BiH nivou dok se ne usvoji Zakon o Ustavnom sudu BiH bez stranih sudija?

3. Zašto 22. avgusta Zakon o Ustavnom sudu neće biti na dnevnom redu Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH?

4. Osim kupovine zgrade od Mile Radišića, od koje će pojedinci iz režima zaraditi milione, šta je Republika Srpska dobila posljednjim dogovorom vladajuće koalicije?

- Vjerovatno nikad nećemo dobiti odgovore na ova pitanja, ali je pozitivno što je do kraja razotkriveno da SNSD i partneri ne brinu ni o Republici Srpskoj, ni o imovini, ni o Ustavnom sudu, nego da su sve krize izmišljene i da se iza svake njihove velike galame krije ili veliki tender ili velika zgrada – poručio je Crnadak.



Izvor: BN
Foto: Arhiv