'Kada sam vidio imena djece od političara iz Srpske - radi se o pljački'


28.02.2024 14:56


'U revizorskom izvještaju 'Povjereni javni poslovi iz nadležnosti institucija BiH - studija slučaja: Ministarstvo komunikacija i transporta BiH' implicitno se navodi da su umiješana neka zvučna imena, ljudi koji svjesno nikada nisu željeli da riješe ovaj problem', rekao je tokom diskusije o ovom izvještaju na sjednici Predstavničkog doma BiH, poslanik SDS-a u Predstavničkom domu Mladen Bosić. 



"Nema dileme da se radi o pljački. Kada sam dobio informaciju da se u tom poslu pojavljuju i imena djece najviše pozicioniranih političara u Republici Srpskoj sve mi je bilo jasno", naglasio je Bosić.

Poslanik Liste za Pravdu i red Nenad Grković je pozvao ministra Edina Fortu da odgovori koliko je od homologacije i certfikacije vozila uplaćeno u budžet BiH.

Poslanik SDS-a Darko Babalj kaže da je namjera svih ministara komunikacija i transporta do sada bila očigledna.

"Željeli su da se uspostavi spor sistem bez nadzora, koji je bez samo kad treba obezbjediti poslove privatnim firmama. Dali su nadležnost da neko drugi u ime ministarstva obavlja te poslove, a ministarstvo nema pojma šta se dešava u stvarnosti. Namjera je da neke grupacije drže ovaj sistem ispod radara.

Samo homologacija vrijedi 9 miliona godišnje, a nema informacija koja je zarada privatnih firmi. Od 2012. Do 2021. Vi imate posao koji ministarstvo poklanja privatnim firmama, a koji vrijedi 80 miliona maraka. Kada će Tužilaštva i MUP-ovi početi da rade svoj posao? Ovo je pljačka koja u kontinuitetu traje 15 godina", istakao je Babalj.

On je predložio dva zaključka: da ministarstva komunikacija i transporta a u roku od 30 dana dostavi Predstavničkom domu izvještaj o realizaciji preporuka iz revizorskog izvještaja, a Kolegijum Predstavničkog doma da Tužilaštvu BIH uputi ovaj izvještaj Kancelarije za reviziju institucija BiH.



Izvor: BN
Foto: BN