" />   " />   " />


Pomoćnik direktora slupao službeno vozilo pa tužio Vladu


28.02.2024 15:00


Pomoćnik direktora Poreske uprave RS iz Trebinja Siniša Tarana učestvovao je sa službenim automobilom u saobraćajnoj nezgodi u kojoj je pričinjena velika materijalna šteta, prenose mediji. 

 


Utvrđena je šteta od 24.850 maraka na službenom automobilu Poreske uprave RS, a rješenjem Vlade RS Tarana je obavezan da plati napravljenu štetu na službenom automobile, piše Srpskainfo.

Međutim, pomoćnik direktora odlučio se da tuži Vladu RS smatrajući da on nije dužan da plati nastalu materijalna štetu.

U Poreskoj upravi RS potvrdili su informaciju Srpskainfo.

“Poštovani, u skladu sa vašim pitanjima, obavještavamo Vas da je aktuelni pomoćnik direktora Poreske uprave Republike Srpske za Područni centar Trebinje, Siniša Tarana, u 2023. godini imao saobraćajnu nezgodu u kojoj je oštećen službeni automobil Poreske uprave Republike Srpske, a procijenjena materijalna šteta je u iznosu od 24.850 KM. Poreska uprava Republike Srpske je Vladi Republike Srpske podnijela Inicijativu za pokretanje postupka za utvrđivanje štete i odgovornosti za štetu”, navodi se u odgovoru Poreske uprave RS.

Dodaju kako je u toku postupak po tužbi u upravnom sporu, koju je Siniša Tarana podnio radi poništenja rješenja Vlade Republike Srpske, kojim je isti obavezan da nadoknadi materijalnu štetu u iznosu od 24.850 KM.

Sinišom Tarana pomoćnik direktora PU RS u Regionalnom centru Trebinje, kratko je odgovorio da u skladu sa sistematizacijom bez odobrenja nadležnih, ne može komentarisati cijeli slučaj.



Izvor: Srpskainfo
Foto: BN